Home » Nieuws » 3 tips biologisch afbreekbare zepen voor kleiner voetafdruk

3 tips biologisch afbreekbare zepen voor kleiner voetafdruk

Biologisch afbreekbare zepen! Ben je op zoek naar manieren om plastic te besparen? Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen?

Lees in dit artikel het belang van biologisch afbreekbare zepen en het verkleinen van je ecologische voetafdruk!

In hoeverre ben jij bewust van de hoeveelheid van wat jij consumeert op deze aardbol?

De gevolgen van je consumptie, je gedrag is met een voetafdruk uit te drukken. Het geeft aan welk deel van de aardbol jij in beslag neemt.

De voetafdruk is wereldwijd de afgelopen jaren sterk is gestegen. Als we zo doorgaan, hebben wij twee aardbollen nodig! Het is nog niet te laat en dus van groot belang om je voetafdruk te verkleinen.

Eén van de tips die verder in het artikel zullen worden behandelt is het gebruik van biologisch afbreekbare zepen.

Wat is een voetafdruk?

Een voetafdruk (ook wel ecologische voetafdruk genoemd) is de ruimte die we per persoon innemen op aarde. Deze ruimte is te berekenen op basis van je levensstijl. Alles wat je consumeert kost namelijk ruimte. Drinken en eten nemen bijvoorbeeld ruimte in beslag, omdat deze verbouwd en vervoerd moeten worden. Ook papiergebruik (denk aan bomen kappen), kleding en energieverbruik (CO2 uitstoot) kosten veel ruimte.

Gemiddeld Nederlands voetafdruk

Je zult het misschien niet eens zijn, maar Nederland is een vrij rijk land. Daarbij is levenstandaard vrij hoog en wij leven vrij luxe. Dit betekent dat de gemiddelde voetafdruk van de Nederlander hoog is, namelijk 4,1 hectare ofwel 8 voetbalvelden. Dit is best wel een flinke lap grond, maar wat zegt dit nu?

voetafdruk

In principe is er wereldwijd maar 1,8 hectare per persoon beschikbaar. De gemiddelde voetafdruk wereldwijd is nu 2,7 hectare. Dat is dus een stuk meer dan het "Eerlijk Aarde-aandeel" van 1,8 ha! Jij en ik verbruiken met z’n allen dus meer dan de aarde te bieden heeft.

Anders gezegd: we maken de natuurlijke reserves van de aarde op.

Verkleinen voetafdruk

Eten en drinken

Eet meer groenten en fruit van het seizoen en van eigen bodem. Groeten en fruit uit het buitenland of uit kassen hebben zeven keer groter voetafdruk dan de seizoensproducten.

Daarnaast kun je ook minder vlees en zuivel eten. Voor een kilo (rund)vlees is 10 kilo granen nodig, wat voor een groot voetafdruk zorgt. Bovendien kun je ook die granen ook eten in plaats van als veevoer gebruiken. Minder vlees eten betekent dan ook minder verspilling van energie voor het vervoer.

Wees bewust met de hoeveelheid dat je kookt. Gemiddeld gooien wij ongeveer voor € 250 per jaar aan voedsel weg.

Lifestyle

Je kan overwegen om minder kleding en schoenen te kopen door deze langer te dragen als normaal of totdat ze versleten raken. Tegenwoordig kun je ook leuke tweedehands kleren kopen.

Plastic = not fantastic.
Neem of koop geen plastic tassen meer, maar neem je eigen tas mee voor je gaat shoppen. Je kan ook op plastic besparen door 100% biologische afbreekbare producten te kopen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat wij met z'n allen duizenden kilo's plastic kunnen besparen door over te stappen op biologisch afbreekbare zepen.

Biologisch afbreekbare zepen

Met een paar kleine veranderingen, kan jij ook je steentje bijdragen aan het verkleinen van je voetafdruk. Als je meer gebruik maakt van zerowaste, biologisch afbreekbare producten, zoals zeep, gebruik je minder plastic.

Tevens bevatten de reguliere schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten ingrediënten die schadelijk zijn voor het milieu.

Helleo - 100% biologisch afbreekbare zepen

Wil je overschakelen naar een natuurlijke lifestyle en je ecologische voetafdruk verkleinen? Dan ben je met de aanschaf van Helleo zepen bij het juiste adres.

Helleo zepen zijn 100% zerowaste, dus biologisch afbreekbaar. Ze zijn gemaakt van koudgeperst biologische extra vierge olijfolie en van etherische oliën. Je kunt de zepen voor je gezicht, lichaam en haar gebruiken.

Vaak denk je bij biologisch en zerowaste aan saai en oubollig. Integendeel, de Helleo zepen hebben een hippe en stijlvolle design met mooie en vrolijke kleuren.

biologische afbreekbare zepen

Bioaroma - biologisch afbreekbare zepen

Bioaoma is een 100% natuurlijke huidverzorgingslijn uit Kreta. Sinds 2006 produceert BioAroma natuurlijke en biologische huidverzorging en cosmetica. Dit doen ze met basisingrediënten olijfolie en etherische oliën. De etherische oliën extraheren ze middels stoomdestillatie uit hun eigen verbouwde kruiden en planten.

Je kan kiezen uit twee soorten Bioaroma zepen. Eén is op basis van glycerine dat erg zacht is voor de huid en de andere is plantaardig op basis van olijfolie.

Bij het gebruik van deze natuurlijke zepen draag jij een stukje bij aan schoner milieu. Er komen alleen milieuvriendelijke ingrediënten in de natuur terecht. Bovendien bespaar je plastic flessen van de schampoo en douchegel.

Zest - biologisch afbreekbare zepen

Zest is een jong bedrijf dat 100% natuurlijke verzorgingslijn heeft. De Zest producten bestaan uit natuurlijke ingrediënten met als basis olijfolie en etherische oliën.

Je zult de zepen van Zest als fris en fruitig ervaren met interessante combinaties van geuren. Je kan kiezen uit zepen bestaande uit glycerine en uit plantaardige ingrediënten.

Met het gebruik van de zepen voor je haar, gezicht en lichaam bespaar je enorme hoeveelheden plastic flessen.

Hoe verklein jij je ecologische voetafdruk? Wij zijn benieuwd naar jouw tips. Deel je reactie onder dit artikel, misschien helpt het anderen weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *