» » Diktamos – Kruid van de Liefde

Diktamos – Kruid van de Liefde

Geplaatst in: Kruiden, natuurlijk 1

Diktamos (Origanum Dictamnous), inheemse kruid van Kreta, is te vinden op steile en hellingen en groeit op hoogtes van 0- 1900 meter. Diktamos, de kruid van de liefde, één van de meest belangrijkste geneeskrachtige kruiden. In de oudheid noemden ze het ook de “lippen van Afrodite. Wanneer een man, in de Minoïsche periode, zijn liefde wilde verklaren klom hij steile berghellingen en rotsen, bond zich vast aan touwen en plukte het mooiste bosje diktamos om het aan zijn geliefde te geven. Vroeger werd verondersteld dat het kruid een afrodisiacum was.

Gebruik Diktamos
Diktamos, een van de meest belangrijkste geneeskrachtige kruid, kun je voor huidwonden en -aandoeningen gebruiken. Traditioneel gewijs wordt diktamos gebruikt om wonden en blauwe plekken versnelt te genezen. De etherische olie ervan verlicht de spierpijn en reuma. Van de wortel wordt zalf gemaakt om hiermee ischias (zenuwpijn) te behandelen.

  1. […] Bij Xenos zag ik ook dit liggen; Griekse kruidenthee. Salie(thee) was mij wel bekend, maar van Diktamos had ik nog nooit gehoord, ik ontdek graag iets nieuws dus nam ik het mee, al vroeg ik me wel af wat die haartjes op de blaadjes waren en of het niet beschimmeld was. Maar alle zakjes zagen er hetzelfde uit, dus ik besloot het erop te wagen en het mee naar huis te nemen. Thuis heb ik even gegoogeld op Diktamos en het blijkt het kruid van de liefde te zijn en inderdaad wat harig, geen schimmel dus. Diktamos heeft geneeskrachtige werking, het zou reuma, spierpijn en zenuwpijn verlichten en traditioneel wordt het gebruikt om wonden en blauwe plekken te genezen, toe maar! Vanavond maar eens een kopje thee van dit wonderkruid drinken. (bron: Biogreece) […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *